Tuesday, April 11, 2017

Lenge siden sist

Hei pitkästä aikaa. Viimeksi kun kirjoittelin oltiin just kotiuduttu sairaalasta ja kropassa leijailivat viimeiset ilokaasukuplat. Siitä on nyt kolme vuotta.

Viimeisten kolmen vuoden aikana meidän elämään on mahtunut 6 uutta "kotia", hometalo, tulipalo, etelänreissu, tutustuminen Norjan oikeusjärjestelmään korkeinta oikeutta myöden, kahvikuppikosinta, pari uutta työpaikkaa ja jopa yksi koiraton vuosi.

Nyt me asutaan taas koiran kanssa saman katon alla ja nautitaan lämpenevistä päivistä uusien naapureiden kera. Pihapiirissä on noin 10 alle kouluikäistä lasta ja viikonloput menee pihalla huudellessa: Toisten pihoilta ei saa ottaa mitään! Varo, ei saa törmätä! Ei saa mennä parkkipaikalle!!!Etelän asuinpaikka on vaihtunut jonnekin tänne pääkaupunkiseudulle. Olen saanut monia uusia suomalaisia ystäviä ja Suomeen on paljon lyhyempi&halvempi matkustaa. Me harrastetaan nykyään harryhandeliakin:

"Harrytur eller harryhandel er en nedsettende betegnelse på det å reise til et naboland, særlig fra Norge til Sverige, for å kjøpe matvarer, alkohol og tobakk til lavest mulig priser." (Wikipedia)

Mun ostoslistaa hallitsevat ruotsalaisella pakkauksella naamioitu oivariini, Fazerin leivät ja marinoitu tofu. Ja tietty lasten ulkovaatteet ja kengät, jotka nykyään tarttee olla jarrutuksenkestäviä (kato kuva).

Onkohan Suomessa jotain sanaa tallinnanreissulle?

1 comment:

  1. No jopas te olette ehtineet! Kiva kuulla, että kaikki on hyvin ja koirakin kotona :)

    Kadehdin teitä pääkaupunkiseudun ihmisiä juuri tuon Suomeen pääsemisen helppouden vuoksi..... niin ja harryhandelin ;)

    Voikaa hyvin ja ihanaa kesää teille koko perheelle <3

    ReplyDelete

Sweet of you to drop a line or two. Have a sunny day :)