Wednesday, October 30, 2013

høyttaleren


Mun uudet työt ovat olleet käynnissä nelisen viikkoa. Ekat pari viikkoa meni koulutukseen ja siihen että huristelin aamulla töihin ja tulin kotiin sopivasti iltapalaksi. Ressasin uusia norjan sanoja, jännitin uusia työkamuja ja yritin opetella kaiken mahdollisen nyt ja heti! Hypermarketti on nyt sitten avattu ja oikeita töitä on takana kaks viikkoa. Kielitaidosta huolimatta osaan auttaa asiakkaita jopa puhelimessa ja korkkasin mun kuulutusurankin eilen. Huh.

On ollut ihanaa tehdä paljon töitä ja nyt ymmärrän miten paljon töiden aikaisempi vähyys/puuttuminen on vaikuttanut täällä viihtymiseen. Nyt tuntuu, että kuulun edes jonkinlaiseen ryhmään ja mulla on ympärillä ihmisiä, joita en tunne vain Nilsin kautta/takia. Olo on ollut siis paljon pirteämpi ja rauhallisempi. Pointsit sille!

Norjalaisen koomikon, Robert Stoltenbergin, yksi hahmoista on suomalainen Piirka. Suomessakin tätä sarjaa on esitetty nimellä 'Piirka ja naapurit'. Onkohan joku katsonut? Seuraavassa pätkässä Piirka on duunissa Ikeassa ja menettää hermonsa kuulutushommissa. Mun pahin pelko on purskahtaa nauramaan tai sanoa jotain aivan älämölöä.


4 comments:

 1. Piirka on kyllä ihana!! Puhuu niin nättiä suomenruotsia että!!

  ReplyDelete
 2. Hauska tuo Piirka, ihan uusi hahmo mulle. :D Tuosta tuli mieleen, että katsoin just Lasse Hällströmin Hypnotisoija-elokuvan ranskankielisillä teksteillä paikalliselta on demand -kanavalta. Siinä äidinkieleltään ruotsinkielinen Tobias Zilliacus esittää suomalaisperäistä Joonaa, joka suuttuessaan äityy kiroilemaan suomeksi tai huutaa kollegoilleen "turpa kiinni!". Hieman stereotyyppistä? :D Joonan suomalaisuus menee kyllä ummikkoranskalaiselta ihan ohi, kun se ei minusta käy ilmi kuin aksentista ja nimestä. Jossain kohtaa joku vain kehuu Joonan hyvää ruotsia, mikä saattaa sitten näyttää vähän oudolta. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siis *Hallström piti kirjoittamani... :P

   Delete
  2. Juu mullekin toi Piirka on vielä hiukan tuntematon, pitää tsekkailla lisää klippejä.
   Mäkin oon nähnyt ton Hypnotisoijan ja pakko sanoa, että se Joonan rooli oli jotenkin tönkkö. Mahtoiko johtua just tosta stereotyyppisyydestä. Keplerin uudemmat kirjat on muuten myös tosi hyviä, ja pelottavia! :)

   Delete

Sweet of you to drop a line or two. Have a sunny day :)