Tuesday, May 21, 2013

17. mai ja vähän muutakin

Norjan kansallispäivään kuuluu kulkueita, puheita, kansallispukuja, lasten leikkejä, futisottelu. Ja vähintään yhdet sukset. Edellisten lisäksi päivään kuului sadetta, harmautta, lisää sadetta ja hiukan lisää harmautta - ainakin täällä meillä. Heti kun päivän virallinen juhlapuhe oli ohi ja kaikkia tuttuja moikattu, me hypättiin autoon ja huristeltiin Stavangeriin viettämään viikonloppua. Kaupungissa paistoi aurinko ja fiilis muistutti hiukan vappua (tosin alkoholitonta sellaista). Jopa kansallispuvut näyttivät hienommilta kuin harmaassa kotikylässä. Tuli taas hirmuinen Helsinki-ikävä ja yritettiin hiljentää sitä takeaway-susheilla ja terassisiiderillä. Äsh, se voimistui vain! 

Perjantain city-illan jälkeen me suunnattiin lauantaina Preikestoleniin, josta lisää seuraavassa postauksessa. Se oli upea paikka, suosittelen! 

Jotta lihakset eivät lepäisi liikaa Preikestolenin aiheuttamien kramppien jälkeen, me tehtiin eilen pitkä juoksulenkki ja tänään olenkin sitten vaan kirjaimellisesti laahustanut etiäpäin. Illalla aiotaan grillata, kuten sunnuntaina ja maanantainakin. Tästä se lähtee, grillimasun kasvatus :)


Perjantaifiilikset Stavangerissa:


Äkillinen sunnuntaikuumuus -> rannalle
Viikonlopun romance-palkinto menee Nilsille, joka osti kuulemma ihan vaan mua ajatellen
Søta-kokiksen huoltsikalta. Nykypäivän ritarillisuutta ;)

No comments:

Post a Comment

Sweet of you to drop a line or two. Have a sunny day :)