Tuesday, February 26, 2013

stavanger

Me oltiin viime viikonloppuna Stavangerissa. Mä pidin öljykaupungista todella paljon ja nyt tuo läheinen Kristiansand tuntuu niin harmaalta laatikkokaupungilta. Kristiansandissa korttelit on neliöitä ja kadut menee viivasuorasti, mutta Stavangerissa oli mukulakiviä ja korttelit meni miten sattui - pointsit sille!Me majoituttiin ihan Nokas-ryöstön kulmilla ja hotellin sisäänkäynti oli juuri siinä kohdassa missä yksi niistä poliiseista kuoli. Te jotka ette ole leffaa nähneet: käykää lukemassa wikipediasta! Kyseessä on yksi Norjan suurimmista ryöstöistä ja kohteena oli Norjan pankki. Mukana oli monia henkilöitä ja Nils kertoi että sen jälkeen liikkui paljon juoruja siitä, että kuka ei jäänyt kiinni ja kuka pääsi karkuun. Erään ryöstäjän veli menehtyi hieman ryöstön jälkeen veneonnettomuudessa ja kaikki ovat varmoja, että myös hän oli mukana juonessa eikä kyseessä ollut pelkkä onnettomuus.
Leffa oli yllättävän hyvä, aidon tuntuinen ja ehkä siksi jopa pelottava. Suosittelen! :)

Javel, takaisin Stavangeriin! Me mentiin sinne perjantaina ja lähdettiin takaisin sunnuntaina. Hotelli oli bueno, mutta läheisen Breiavatnetin lokit toimivat liiankin tehokkaana herätyskellona. Sää oli mitä mainioin ja mun hiihtoreissulla saama korvatulehdus kesti menoa ihan kohtuullisesti. Nils polkasi lauantaina futisotteluun ja mä jäin suosiolla kiertelemään vielä kaupungille. Lauantaina käytiin jopa leffassakin katsomassa Anna Kareninaa, mutta sepäs oli huono leffa. Tai ehkä siihen tilanteeseen täysin epäsopiva ja jollain lailla liian teatterimainen.

Seuraavalla kerralla pitää ottaa enempi selvää ravintoloista, sillä nyt eksyttiin nälän mukaan läheisempiin ravintoloihin. Lauantaina päädyttiin Bullockkiin ja siellä oli istuimet lehmäntaljaa ja vähän ajan päästä huomasin, että seinätkin on samaa lajia. Jaiks.

Hintatasosta en olekaan kirjoittanut paljon, mutta tässä esimerkkinä Bullockin hintoja:

 • päivän kala 40 euroa
 • jälkiruuat pyöri 13 eurossa
 • lasten pihviannos oli 26 euroa ja rapiat
 • Nils otti 150 gramman pihvin (31eur) ja siihen päälle perunat (4eur) ja kastike (4eur)


Noh, unohdetaan että täällä on niin pirun kallista ja katsellaan kuvia!

Karamellikadulla:Öljymuseon Geoparkenissa:
-----
Ps. Kiitos kaikille kommenteista liittyen työnhakuun. Auttaa kummasti, kun kuulee etten ole ainoa, jolla on ollut vaikeuksia sen suhteen. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta :)3 comments:

 1. Näyttää tosiaan aika värikkäältä kaupungilta, kirjaimellisesti. Siellä olisi kiva päästä käymään :)

  ReplyDelete
 2. Kiva, etta viihdyitte. Stavanger on mukava kaupunki asua, ainoana ikavana puolena voi todellakin mainita sen kalleuden. Asuminen taalla maksaa kohtuuttomasti, eli esim. 50 m2 vuokra-asunto (johon itse hankittava jaakaapit, uunit jne.) maksaa 12 000 ,- + sahko.....ja mistaan luksuksesta ei ole kyse. Tavallinen omakotitalo, 160 m2, remontin tarpeessa, ilman autotallia myytiin tasta lahistolta juuri 4 700 000 hintaan. Aika hurjaa siis. Hinnat ovat nousseet viime 10 vuoden aikana kolminkertaisiksi, mita siis asumiseen tulee. Muuten taalla on kylla ihana asua ja varsinkin kesa turisteineen ja vikkainen katuineen on mukavaa aikaa. Tulkaahan taas!

  ReplyDelete
 3. Stavanger on kaupunki, jossa haluaisin minäkin päästä käymään! Kaunista! Siellä on paljon terveydenhuoltoalan töitäkin, mutta kun aikoinaan katselin sitten niitä vuokra-asuntoja niin ymmärsin miksi... Täällä maksan n. 70 m2 talosta kaikilla mukavuuksilla 3000 NOK, oikea hinta olisi täällä ehkä 5000 NOK, minulla hintaa laskee tuo hevosten kanssa touhuaminen.

  Mutta ruoka sitten, kyllähän pihvistä saa Suomessakin pulittaa jo sen lähemmäs 30 €, joten se ei niin hirveän kalliilta tunnu (taas suhteutettuna paikalliseen palkkatasoon), mutta tuo 40 euron päivän kala tuntuu aika hurjalta. Varsinkin kun kyse on merenrantakaupungista...

  ReplyDelete

Sweet of you to drop a line or two. Have a sunny day :)