Monday, December 31, 2012

vuoden viimeinen majakkamatka

Jouluviikolla käytiin lepuuttelemassa ajatuksia Lindesnesin majakalla. Se sijaitsee Norjan mannermaan eteläisimmällä pisteellä. Pilvet liikkuivat lujaa ja taivas vaihtui sumusta siniseen ja taas takaisin harmaaseen. 

Sää on tuon matkan jälkeen muuttunut täysin vesisateeksi ja kylmä talvi taitaa olla takana. Uudenvuodenaatto oli viime vuonnakin täysin musta sadepäivä ja tänäänkin on vain satanut. Muistettiin äsken, että unohdettiin käydä lauantaina vinmonopolissa ja ollaan nyt ilman kello kahdentoista skumppia. Mä vietin koko lauantain Kristiansandissa ja taisin ostaa elämäni ensimmäisen kerran Norjasta vaatteita - jopa kengät! Olen tullut nuukaksi, mutta minkäs teet kun ajatuksissa on "tämänkin saisin Suomesta halvemmalla!" :) Täällä niin "alkot" eivät ole auki juhlapyhinä tai aattoina ja lauantaina olisi ollut viimeinen mahdollisuus piipahtaa skumppaostoksilla (+alkoholin myynti on muuten kokonaan kielletty kaupoissa sunnuntaisin). Taidetaan turvautua mustaan kultaan eli kokikseen ;)

Äitiä pyysin lähettämään tinakengät ja ne odottaa jo sulattamista. Viime vuonna mulle tuli kuulemma ihan Norjan näköinen tinakasa, tulisipa nyt palmu/hiekkaranta tai vaikka työsopimuksen kaltainen teos. Oma lentokonekaan ei olisi pahitteeksi. Täältä muuten löytyy pieni lista tulkinnoista.

Nyt pitää mennä valitsemaan juhlavaatteet (talon miesväki on jo valinnut fiinit asut itselleen..!) ja virittämään spotify iltakuntoon. Pojat on meillä tämän viikon ja päätettiin pitää peliolympialaiset - eniten pelejä voittanut voittaa. Palkinnosta ei tosin ole vielä mitään tietoa. Mä luotan biljardiin ja pelkään pleikkariosuutta, jossa on tiedossa FIFA13. Peukut pystyyn, että pelaan samassa joukkueessa kuin Beckham ;)

Onnellista Uutta Vuotta! * Godt nytt år!Majakan ympärillä on monia luolia ja onkaloita. Jää/lumikelillä ei uskallettu lähteä seikkailemaan niihin.

"Tuonne kun pääsis pulikoimaan.."


Vuoristohallissa järjestetään näyttelyitä ja konsertteja.Autot parkkiksella ja paluumatkan maisemia.

***
Väsynyt reissaaja löysi lempipaikan iltanokosille.


7 comments:

 1. Oi miten tunnelmallisia kuvia taas! :)

  ReplyDelete
 2. Upea paikka tuo Lindesnes, tykkään kovasti. Olemme lomamatkoilla käyneet siellä ja kuvailleet maisemia. Mua harmitti, kun löysin kaapista tinakauhat, mutta olin unohtanut tilata äidiltä tinoja :( Oikein hyvää Uutta Vuotta teille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, tuonne majakalle on aina kiva mennä, vaikkakin tie on niin mutkainen että mulle tulee aina matkapahoinvointia. :) Hyvää Uutta Vuotta sinullekin!

   Delete
 3. Oi, miten ihastuttavia kuvia!

  ReplyDelete
 4. Ingen ord på en lanseringsdato norge skoennå, sørg for å holde det låst til Sole Collector for den siste på NSW Vac Tech 'Wheat' Pack.

  ReplyDelete

Sweet of you to drop a line or two. Have a sunny day :)