Friday, November 9, 2012

pannukakkupäivä

Täällä tuoksuu ihan uunipannukakulta. Tein sitä elämäni ensimmäisen kerran. Kokeilujen lomassa totean aina muille, että "Tää on nyt tällainen suomalainen versio", koska tuloksista ei voi koskaan olla niin varma. Mutta hyvää kuulemma oli. Uppos samalla lailla kuin makaroonilaatikko aikoinaan.

Vielä kun sais jostain siskonmakkaroita. Pitää kuulemma mennä teurastajalle, mutta kukaan ei tiedä missä sellainen on. "Ja, kanskje i Kristiansand." Entisessä elämässä sitä pystyi kävelemään 24h auki olevaan kurvin Alepaan ja hakemaan sieltä siskonmakkarat vaikka keskellä yötä. Tuota muistellaan usein Nilsin kanssa. Tai se on aina kertomassa muille miten Lauran kotoota oli vain pari sataa metriä lähimpään kauppaan, joka oli aina auki - det er sant, alltid!

***
Jeg laget ovnspannekake i kveld - første gang i mitt liv. Hver gang jeg prøve å lage noe sier jeg "Ja, den er en finsk versjon" fordi jeg ikke liker å lage mat og er derfor litt redd hvordan resulter skal bli. Men denne ble god!  Ps. har ikke skrevet så mye norsk i det siste men nå prøver jeg å gjennoppta!

2 comments:

  1. Jos ajelette joku päivä vielä Kristiansandia kauemmas, niin ainakin Arendalista löytyy. Tsekkaa googlesta Harald Slakter As.

    ReplyDelete
  2. Kiitti vinkistä, pitää kuuklettaa!

    ReplyDelete

Sweet of you to drop a line or two. Have a sunny day :)