Thursday, November 8, 2012

london

Arvasiko joku vihjekuvasta missä me käytiin? Lontoossa!
Lennettiin sinne lauantaina ja palattiin tiistaina. Alkuperäinen lento oli jo maanantaina, mutta kohtalon oikuista (kröhöm*) johtuen myöhästyttiin lennolta ja yövyttiin ekstrayö lentokenttähotellissa.

Mitä me sitten tehtiin siellä:

we went around the city


we wandered around camden


We popped at harrods
Olihan se ostospaikkana hulppea ja sieltä löytyi kaikkea maan ja taivaan välillä.
Jossain vaiheessa bongasin, että ylimmässä kerroksessa on lemmikkieläinten osasto + dog spa.
Mun oli pakko käydä kurkkaamassa ja sieltä löytyi ihan älyttömiä juttuja koirille.
Hauskojen juttujen lisäksi siellä myytiin myös koiranpentuja..! 

Myydäänhän niitä eläimiä muuallakin, mutta silti kurjaa mun mielestä. Koiranpentuosaston jälkeen mulla ei ollutkaan enää minkäänlaista fiilistä jatkaa ihmettelyjäni vaan suuntasin kohti lähintä exittiä. Huomasin myös eläinlääkärin, jonka vastaanotolle näki lasiseinän läpi. Jos on tarpeeksi rahaa niin sinne voi mennä näyttämään muillekin, että "Meilläpäs onkin rahaa käydä täällä eläinlääkärissä."


we saw some culture

Lauantaina juostiin kaupungilta We Will Rock You-musikaaliin. Tukka putkella ostoskassit hotellille ja sieltä teatteriin. En edes ehtinyt laittaa piilareita vaikka niin suunnittelin. Näin nelisilmäiselle piilarit on nimittäin arjen luksusta. 8)
Sparkling-baarissa törmättiin muihin norjalaisiin ja ne otti meistä kaverikuvan.

we saw some interesting news..

Maanantaina nukuttiin pitkään ja suunnattiin aamupalalle katukahvilaan. Aamua venytti vielä se, että meidän hotellin suihku oli hiukan englantilaista sorttia ja lämmintä vettä piti odottaa 10 minuuttia. Tosin se lämmin vesi oli sitten jo niin kuumaa ja polttavaa ettei sen alla voinut olla...

Kahvilassa mä sitten lueskelin joutessani paikallista lehteä ja huomasin ilmoituksen illan tapahtumasta: Robbie Williams sytyttää Oxford Streetin jouluvalot kuudelta. Siinä meinas mennä aamukola väärään kurkkuun: minä ja RW samassa kaupungissa samaan aikaan ;) Todettiin siinä sitten vaan, että onpa harmi kun kone lähtee jo kahdeksalta, muuten oltaisiin voitu mennä paikan päälle. Sitten suunnattiinkin Madame Tussaudille.we saw the dollsNäytän ihan täti-ihmiseltä tuon pienen Bieberin rinnalla!


we spend the rest of the monday at oxford street

Nukkemuseon jälkeen kierreltiin kaupungilla ja seurattiin valmisteluja illan tapahtumaan. Paikalla oli isot joukot faneja jonottamassa. Tuohon lavan ääreen oltiin jaettu ilmaisia lippuja, mutta ne oli jo sold-out. 


Ilta alkoi hämärtyä ja musiikin testaukset kuuluivat yhä lujemmin. Syötiin viereisessä ravintolassa ja herrasmies-Nils ehdotti, että mitä jos minä jään katsomaan Robbien esitystä >>  hän hakee laukut hotellilta >palaa takaisin Oxford streetille >> me nähdään metroasemalla >otetaan yhdessä uusi metro Victoria-asemalle, josta lähtee lentokenttäjuna. Simppeliä eikö vaan?

Tehtiin niin kuin suunniteltiin - tai ainakin melkein. Minä näin tähdet ja sitten suuntasin metrolle. Olin lähettänyt Nilsille viestin, että nähdään laiturilla se ja se. Eipä ollut miestä siellä eikä se ollut vastannut mun viestiinkään. Sitten tajusin ettei mulla ollut yhtään verkkoa puhelimessa ja akkukin oli loppu. Päätin lähteä takaisin ylös tunneleista: jos se oiskin vaikka laittanut viestiä olevansa jossain muualla.

Se olikin virhesiirto, sillä siinä kohtaa mentiin varmaan ristiin ja pahasti. Nils oli matkalaukkujen kanssa toisaalla ja minä ilman akkua ties missä. Ylhäällä keskellä valtavaa ihmismassaa yritin kysyä poliisilta lainaksi puhelinta ja koitin myös kolikkopuhelinta, mutta en saanut yhteyttä. Panic?

Summa summarun: löydettiin toisemme ja juostiin hikihatussa kentälle, mutta kapteeni sanoi "No no" lisämatkustajille. Eli ei muuta kuin uudet lentoliput ja uusi hotelli yöksi.
---
Kotiin päästiin seuraavana päivänä ja Mauri karkasi ennenkuin saatiin edes matkalaukkuja sisälle. Etsittiin sitä taskulamppujen kanssa naapureiden pihoilta ja jossain vaiheessa Nilsin isä lähti etsimään sitä autolla. Siellä se pirulainen oli löntystellyt huoltoaseman kohdalla, ison tien vieressä. Olikohan se menossa pelaamaan pajatsoa?4 comments:

 1. No huh mikä reissu!!!
  OIs kiva päästä Lontooseen.. viime kerrasta aikaa 20v! Hienoja vöitä:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Munkin viime reissusta taisi olla jopa yli 20v aikaa. Siksi oli pakko käydä kurkkaamassa kaikki vakioturistikohteet, nukkemuseota myöden :)

   Delete
 2. Hei me taidettiin olla Lontoossa ihan samaan aikaan! Kivoja kuvia tosiaan, minä en matkamessuilta ehtinyt paljon näkemään kaupungista tällä kertaa mitään... Ensi kerralla sitten! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hauska sattuma! Kävin lukemassa sun postaukset messuilta, oispa ollut mukava nähdä ison maailman meininki ja verrata sitä Helsingin messuihin :)

   Delete

Sweet of you to drop a line or two. Have a sunny day :)