Friday, October 26, 2012

perjantaipurnaus

Tuolla nykyisessä koulussa on todella matala tempo. Läksyjä ei tule ja muutenkin asiat kerrataan turhankin monta kertaa vaikka ne olisivat kaikille jo pässinselviä juttuja. Norjalainen opetustyyli tuntuu muutenkin olevan todella "kos"-painotteinen. Eli koko ajan pitäis olla tekemässä jotain kivaa eikä niinkään kielioppia tms. Sanoin opettajalle, että mä voisin mieluusti ottaa lisähommia ja tekstejä tai mitä vaan millä sais sanavarastoa paremmaksi niin paluuviesti oli, että "No hei, teepä toi tehtävä vielä kerran!" Siinä tein sitten kolmeen kertaan saman sanastotehtävän, jonka olin jo ekalla kerralla tehnyt oikein. 

Tuon raivopäisen "vielä kerran"-episodin jälkeen kuulin muilta, että Lyngdalissa on myös kielikoulu ja se on kuulemma paaaljon parempi. Jumantsuikka, tämän kun olisin tietänyt jo hiukan aikaisemmin! Ajoin sinne koulun jälkeen ja sovittiin, että aloitan siellä ensi viikolla. Jos ei sekään ota lähteäkseen niin sitten yritän saada motivaatiota kotona opiskeluun ja haen muita töitä nykyisten etätöiden rinnalle.

Joo'o, eli taas huomattiin miten pieni raivonpoikanen on vaan hyväksi :) Sillä samalla raivolla ja nyrkkeilykaipuulla ilmottauduin jentesamlingiin (vapaasti suomennettuna jonkinmoiseen tyttöjen kokoontumiseen), aiheena potkunyrkkeily. Treenitapahtuma on huomenna ja sijaitsee noin parin tunnin matkan päässä täältä, Risørissä. Koko homma on ilmainen ja saadaan vielä lounaatkin bonuksena! Eikä haittaa vaikka pitää hiukan ajaa, näen maisemia ja pääsen pitkästä aikaa liikkumaan.

Loppuun hiukan tekstiä rauhallisempia (ja raivottomampia) maisemakuvia tästä aika läheltä. 
Viikonloppuja!
***
Det er fredag i dag og snø i Finland! Det vil jeg også ha her i Norge!
Eller kanskje det kan vente til søndag fordi jeg skal kjøre til Risør i morgen. Det er en jentesamling i Risørs kickboksingsklubb og jeg gleder meg!! Har ikke bokset på lenge. 

Ha en fin fin fredag + helg :)


My Instagram-competitor....3 comments:

 1. Jepjep... norjalainen työmoraali on vähän erilainen kuin suomalainen. Oli sitten kyse varsinaisesta työstä tai opiskelusta. Mukavaa pitää olla ;) Tuloksista ei sitten ole niin väliä...
  Norjan kielen opiskelun ongelmista kirjoitti muuten äskettäin myös Äiti-ihminen täällä: http://ruijanmeri.blogspot.no/2012/10/apuva-norjan-opetus-koulussa.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos linkistä, tuli kuin tilauksesta :)
   Kävin lukemassa Äidin tekstin ja voin niin sieluni silmin nähdä ko. tilanteen!! Opiskelin norjaa myös hiukan Suomessa ja sielläkin tilanne meni siihen, että me oppilaat pyysimme läksyjä ja kielioppia puolen vuoden opiskelun jälkeen. Opettajan oli vaikea antaa meille edes yhteistä oppikirjaa, kun materiaali oli lähinnä laulujen sanoja jne.
   Innolla odotan syvempää työelämään tutustumista.. ;)

   Delete
 2. Ymmärrän perjantaipurnauksesi! Niin se tuntuu olevan viihtyminen ykkössijalla kaikessa. Ja oppiminen sekä varsinkin kieliopi on aivan sivuseikka...

  Minulle tuli töissä eilen vastaan asiakas, joka puhui ruotsia. Koetin puhua hänelle ruotsia, mutta sekaisinhan minulla nämä kielet menee. Työkaveri ihmetteli, että osaatko ruotsia. Kerroin, että ruotsista minulla on sentään yliopistoarvosana, mutta norjan kielestä ei ole niin mitään paperia! Työkaveri äimisteli, että kummia nuo suomalaiset. Miten niin? No, ei hänkään osaa ruotsia eikä ymmärrä miksi pitäisi olla papereita osaamisesta - riittäähän se kun osaa puhua jotenkin.
  Niinpä.
  Minä haluaisin osata kirjoittaakin oikein.

  ReplyDelete

Sweet of you to drop a line or two. Have a sunny day :)