Tuesday, September 18, 2012

vafler og brunost

Vi spiste vafler i helg. Jeg er vant til å spise de med syltetøy og kremfløte og fikk vondt i magen da jeg så at Nils hadde satt brunost, syltetøy OG rømme på bordet. Alt sammen hørtes så rart ut at jeg kunne ikke engang smake. Det forstår jeg hvis noen vil dippe salte pommes frites til søt is (been there, done that:) men brunost med syltetøy...
Til slut hadde vi både finsk og norsk versjoner. :)
***
Me syötiin viikonloppuna vohveleita ja sain taas kokea vilunväristyksiä lisukkeista. Minä vatkasin kerman ja kaappasin hillon pöydälle. Norskit otti esille puolestaan ruskean juuston, hapankerman ja hillon. Brunost on mulle aivan kuin makeaa hikeä - siltä se maistuu! Ymmärrän jos joku haluaa dippailla suolaisia ranskalaisia jäätelön kanssa (been there done that), mutta brunost minkä tahansa ruuan saati makean kanssa on jotain mitä en pystynyt edes maistamaan.

Brunost

+ sweet jam..

...and then you just fold it nicely... :)

2 comments:

  1. Brunost on näitä norjalaisten omituisuuksia, josta ei ole minäkään oppinut pitämään. Sen olen havainnut, että sen kanssa leivän päälle levitetään usein jotain makeaa. Mieheni (joka ei syö brunostia) sanoo, että hillolla vaimennetaan juuston makua :P Brunostia testattuani olen havainnut, että se tosiaan on "parhaimmillaan" jonkin sellaisen kanssa, joka peittää vähän sen makua, esim. hapankorpun päällä (ilman hilloa).

    ReplyDelete
  2. Meillä uusi ihastus Philadelphia Freia maitosuklaa :) Norskeille maistuu todellakin makea !
    Mun blogissani on sulle pikkuinen sisustukseen liittyvä haaste.

    ReplyDelete

Sweet of you to drop a line or two. Have a sunny day :)