Sunday, September 23, 2012

Nuotiosauna

Me poltettiin puuroskia takapihalla. Menin oikein lähelle, tuikkasin silmät kiinni ja kuvittelin, että tässä sitä nyt sitten istutaan saunassa: puu ritisee, huuruisen ikkunan takaa häämöttää rasvatyyni järvi, ilta-aurinko hekumoi ja mökissä odottaa uudet perunat voisulan kera. Ah.

Sitten avasin silmäni, näin takapihan harmaan kivivuoren ja tunsin coretexin+fleecen ihollani. Poks.
Ainoa vaihtoehto kokea sauna täällä on mennä uimahalliin. Mulla ei ollut saunaa Suomessakaan, mutta tuttuun tapaan niitä asioita, joita nyt ei ole mitenkään saatavilla, toivoo ja haluaa kokea eniten (..ystävät, sauna, siskonmakkarakeitto, kurvin 24/7 Alepa, ratikkareissu..) Uimahallin saunassa mun tosin täytyy muistaa pitää uikkarit yllä, kukaan ei ole kuulemma ilman sitä. En tiedä onko se oikein säännöissä sanottu - vastaavasti kuten meillä kielto uikkarit yllä saunomisesta, vaan vain yksi yleistys muiden joukossa.

Kuva on Marimekon syyslehdestä, aukeamalla oli ajatuksia aiheesta
 "emotional quality of life".
Pystyn niin kuvittelemaan itseni tilanteeseen: sade vanhan saunarakennuksen peltikatolla, lämmin iho ja huoleton olo.

Tyyntä sunnuntaita (+viikkoa) kaikille.***
På bildet kan du se en tanke fra Marimekkos höstavis. Tema var "emotional quality of life". Jeg kan forestille meg denne: kaldt ute, regn trommer på taket men det er varmt og stille inne. Der vil jeg vaere nå.

No comments:

Post a Comment

Sweet of you to drop a line or two. Have a sunny day :)