Thursday, August 16, 2012

Koulupäivä

Jeg hadde min første skoledag i dag og det var koselig fordi vi var der bare en time og så kunne vi dra. :) Her er bilder fra turen jeg tok etter skolen; kjørte til å kikke på Sjølingstad Uldvarefabrikk.
***
Koulu alkoi tänään. Meitä on noin 15 ympäri maailmaa: Saksasta, Pakistanista, Singaporesta, Burmasta, Venäjältä yms. Monet ovat asuneet jo monta vuotta Norjassa ja itse huvitti sanoa "Viime lauantaina!", kun opettaja kysyi milloin mun muuttoauto on tänne huristellut.

Eka päivä oli lälly (käytetäänkö tota sanaa edes enää vai jäikö se 80/90-luvulle?:), sillä me kirjoitettiin vain lyhyt teksti kesästä, saatiin kirjoitusvihot ja aikataulut. Perjantaisin on vapaapäivä koulusta, mutta mä suuntaan huomenna Kristiansandiin. Teen siis täältä käsin töitä Suomeen ja istun kerran viikossa Kristiansandin konttorissa. Norjalaisesta konttorielämästä pitää myös kirjoittaa pian, tai lähinnä leipälounaskulttuurista. :)

Koulun jälkeen lähdin lähiseudun tutustumiskierrokselle ja ajoin kurkkaamaan vanhaa villatehdasta, mikä on ihan Mandalin kupeessa. Nils sanoi joskus, että siellä voi tehdä räsymattoja ja siksi päätin käydä katsomassa millainen paikka se on. Ei ollut räsymattoja vaan museo ja tehtaan esittely. Tosin kukaan ei ollut nyt kotona, joten en päässyt sisälle. Tehtaalta suuntasin kirjastoon ja sain kirjastokortin. Joku päivä pitää käydä lainaamassa Jo Nesbøn lastenkirjoja iltalukemiseksi, en ole koskaan nähnyt niitä Suomessa, mutta ne eivät kai ole oikeen suosittuja täälläkään. Tai joku joskus kommentoi, että sen aiheet ovat hieman kummallisia, pitää tutustua.

Tässä kuvia koulun jälkeiseltä reitiltä:

No comments:

Post a Comment

Sweet of you to drop a line or two. Have a sunny day :)